Tekenen op afstand

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus tekenen de tekenaars van de stichting Tekenen voor Kinderen in sommige gevallen vanaf een afstand voor de kinderen in de ziekenhuizen. Normaal gesproken zitten we aan het bed voor de kinderen te tekenen, maar in dit geval tekenen we op afstand via de WhatsApp op de mobiele telefoon.

En de kinderen beslissen nog steeds wat er getekend wordt: hun favoriete dier, voetbalclub of stripheld, een portret van een huisdier, een personage van een game enz. Alles kan en alles mag!!

De tijden waarop de tekenaar bereikbaar is staan vermeld op de speciale uitnodiging die is uitgedeeld. Ook staat hierop het mobiele telefoonnummer vermeld van de tekenaar.

Tussendoor laat de tekenaar steeds zien hoe ver de tekening is gevorderd. Er verschijnt dan via WhatsApp een berichtje met een foto van de tekening in verschillende stadia. Het eindresultaat wordt natuurlijk opgestuurd; naar het huisadres of het ziekenhuis.

De afgelopen periode zijn er op deze manier al vele tekeningen per post verstuurd tot groot genoegen van alle kinderen, hun ouders en de pedagogische zorg.

1

2

3

4