WIE ZIJN WIJ

Wij zijn een groep professionele tekenaars die kinderen in bijzondere situaties een klein, magisch moment willen bezorgen door middel van een tekening. Kinderen in een ziekenhuis, asielzoekerscentrum, revalidatiecentrum of medisch kinderdagverblijf.

Verenigd in een landelijke stichting, verantwoordelijk voor meer dan 1200 tekensessies op jaarbasis, vertegenwoordigd op meer dan 75 locaties

Wat wij doen

Ons verhaal

Kinderen groeien helaas lang niet altijd op zonder zorgen. Een kort of langer verblijf in het ziekenhuis waar de omgeving grotendeels bepaalt wat moet en mag, wonen in een AZC met veel onzekerheid over de toekomst of wekenlang revalideren in een onbekende omgeving. Er is soms angst, pijn of verdriet.

Wij brengen de kinderen even in een andere wereld; de alles-kan-en-alles-mag wereld. Door te tekenen voor deze groep kinderen stimuleren we hun creativiteit en fantasie. We geven ze de controle even terug: zij bepalen wat er getekend wordt. De tekenaar is intermediair, luisterend oor en kan alles tekenen wat ze vragen.

Het eindproduct, de tekening, is meer dan een klein kunstwerkje. Het wordt vaak ingelijst, gedeeld met vriendjes en familie en werpt een positiever licht op een periode met veel zorgen. Het tekenen is een magisch medicijn en de tekenaar een tovenaar met potloden en stiften.

Ervaringen

Onze droom

We willen alle ziekenhuizen, revalidatiecentra, asielzoekerscentra en medische kinderdagverblijven graag wekelijks bezoeken en magische momenten creëren voor deze groep kinderen.

ONZE TEKENAARS

Lees meer

VACATURES

Lees meer