MMM -meer magische momenten!

Stel je ligt in het ziekenhuis en je kan niet alleen op dit ogenblik, maar misschien een hele tijd niet dansen, niet paardrijden, niet op vakantie, niet met je hond wandelen, niet meer naar de wedstrijden van je favoriete voetbalclub, niet even je konijnen knuffelen, niet je eigen sport beoefenen, niet met je bolide in de rondte scheuren, niet even je zorgen van je afschilderen met je schilderclubje, niet even met je paard naar het strand of je droom om astronaut te worden een boost geven. Dan ben je blij dat er een tekenaar van Stichting Tekenen voor Kinderen bij je langs komt. Want op dat moment ben je weer even in de alles-kan en alles-mag-wereld.

Ik zie het elke keer weer gebeuren als ik een tekening maak. Ze dromen even weg en in gedachten zijn ze dan even aan het dansen, zijn ze met hun paard op het strand, liggen ze even in een hangmat op een tropisch strand. En niet alleen op dat moment, maar ook nog de dagen, nee, weken, nee, zelfs jaren daarna, zijn ze met die tekening boven hun bed weer even daar waar ze het liefste zouden willen zijn. Je ziet het aan de lichaamstaal, aan hun enthousiasme, die glimlach op hun gezicht, soms een traantje, als ze die tekening in hun hart sluiten.

Daarom hoor ik ook jaren nadien nog de prachtigste verhalen, dat de tekening nog steeds boven hun bed hangt. Dat ze er nog steeds kracht uit putten. En dat door heel simpel gebruik te maken van een velletje papier en een paar kleurpotloden. Dat simpel door onze tekenaars uit te voeren kunstwerkje heeft zo’n gigantische invloed. Het is precies zoals we het vertellen: de tekenaars bezorgen de kinderen een magisch moment. Een magisch moment wat niet alleen voor dat moment geldt, maar voor de rest van hun leven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!