Koningsbergerschool tekent ook!!

BERGENTHEIM – De Koningsbergerschool uit Bergentheim organiseert jaarlijks een goede doelendag. Sanne Breukelman, derdejaars stagiaire onderwijsassistent, nam de organisatie op zich. Weken van te voren werden de kinderen warm gemaakt voor het goede doel. Dit schooljaar was er gekozen voor de Stichting Tekenen voor Kinderen.

Stichting Tekenen voor Kinderen is een groep van 60 creatieve en professionele tekenaars die kinderen in bijzondere omstandigheden een magisch moment bezorgen. De tekenaars bezoeken onder andere ziekenhuizen, AZC’s en Medische Dagcentra en geven kinderen even de teugels in handen. De kinderen bepalen wat er getekend gaat worden en welke kleur papier er gebruikt gaat worden. De mooiste beloning voor de tekenaar is altijd die betoverende glimlach op het gezicht van het kind als het uiteindelijk zijn tekening krijgt. Hiermee wordt bijgedragen het kind zijn trauma’s van opname, behandeling en eventuele operatie te helpen verwerken.

Fer Elzinga, vader van een aantal (oud-)leerlingen van de school is striptekenaar en illustrator en tekent al 7 jaar voor deze stichting. Een aantal weken voor de goede doelendag is hij op school geweest om alle kinderen te informeren over het werk dat hij voor de stichting doet. De groepen in de bovenbouw kregen een workshop van hem om te leren striptekenen. De kinderen vonden het prachtig! Vol enthousiasme hebben ze bij familie en vrienden geld opgehaald. Op 18 maart zou de goede doelendag worden gehouden. Alle kinderen van de Koningsbergerschool zouden meedoen aan het marathontekenen. Elke groep mocht een half uur tekenen of kleuren op vier grote tekenvellen. De tekenvellen zouden na afloop door de winnaars van de sponsoractie naar twee ziekenhuizen in de buurt gebracht worden om de gangen van de kinderafdeling op te vrolijken. Helaas gooide het coronavirus roet in het eten en kon het hele feest niet doorgaan.

Nu de scholen weer deels zijn geopend wordt het project alsnog afgerond. Afgelopen woensdag werd de cheque ter waarde van ruim 2500 euro overhandigd aan Fer en aan de directeur van de stichting, Henk van der Ploeg. Blij verrast door het mooie bedrag werden de kinderen en de school hartelijk bedankt voor de geweldige actie. Voor de kinderen die het meeste geld van hun groep hadden ingezameld had dhr. Van der Ploeg een tekencadeautje meegenomen. Daarnaast ontvangen de winnaars binnenkort een mooie tekening van de kunstenaar Fer zelf. Mocht u meer willen weten over deze stichting, dan kunt u terecht op de website: www.tekenenvoorkinderen.nl. Daar kunt u ook een donatie doen, wanneer u dit werk een warm hart toedraagt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!